keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

I accidentally Tallinn

I accidentally Tallinn. Hupsistakeikkaa, Tallinna tapahtui.


Olimme lomareissulla Tallinnassa pari yötä. Laivalla lahden yli, vanhaa kaupunkia, Tallinnan keskustaa ja nähtävyyksiä. Sellaista leppoisaa (joskin erittäin hikistä näillä helteillä) haahuilua ympäri kaupunkia.











Karnaluks

Olin lukenut käsityökaupasta nimeltä Karnaluks, joka sijaitsee hieman etäämpänä ydinkeskustasta. Pääsee ihan kätevästi ratikalla keskustasta. Pakkohan sinne oli mennä. Tosin olisi kannattanut lukea blogeja vähän tarkemmin ja tehdä täsmäisku tähän käsityöharrastajien mekkaan. Mentaliteetti "meen vähän katteleen" oli väärä ratkaisu. Noo, matkailu avartaa. Ja aika avonaisena tässä joo tätä vauhtia ollaankin.




Aiemmin päivällä mietin alkomahoooliputiikeissa että mahtaa sitä holisteilla mennä aivot nurin kun näkevät "halpoja" hintoja. Aika pian selvisi, että sama pätee myös käsityöamatööriin. Ostin merinovillan ja akryylin sekoitetta. 15 kerää. "Halvalla".


Tiedän täsmälleen mitä näistä teen.

Aaahahaa, no enhän tiedä! Langoista ajattelin kyllä alustavasti tunikaa tai jonkinlaista mekkoa. Tai villatakkia?
Kaikkihan sen tietää että oikeasti nämä päätyy lankalaatikkoon, josta sitten säännöllisin väliajoin kaivan ne esille. Työ alkaa siitä että yhden illan ajan etsin sopivaa ohjetta. Luulen löytäväni sellaisen ja aloitan työn. Ei onnistu. Puran. Yritän uudelleen, ei onnistu. Puran. Laitan langat takaisin kaappiin.


Ostin myös joustavaa mustaa pitsinauhaa, jota aion ommella kiinni niihin pyöräilyshortsien mittaisten legginsien alareunaan. Siis niihin jotka ovat olleet ajatuksen tasolla tekeillä jo vuoden päivät.


Ostin jotain järkevääkin. Teoriassa. Täydennystä puikko- ja virkkuukoukkukokoelmaan, jotta on välineet olemassa jos joskus sattuu löytymään onnistumiseen asti ohje. Lisäksi ompelukoneenneuloja paketillinen.


Kaikkiaan Karnaluks- matkailu avarsi minua 60 euron verran. Ei sinänsä paha, kun tarkastelee että saaliskasassa on paljon puikkoja, jotka on aina ja kaikkialla kalliita.

Suosittelen(ko?) muille

Nojoo, mikä ettei. Mutta tehkää fiksummin kuin minä. Suunnitelkaa mitä haluatte ja tarvitsette. Fiilispohjainen pikaostelu.....ei ehkä paras ratkaisu. Lopputuloksen voitte nähdä ylläolevasta tekstistä.



Ja kyllä. Ostin myös sitä alkoholia. Halvalla.
Pari perhepakkausta (3litran pönikkää) punkkua, hinta noin puolet Suomen samanlaisista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti