sunnuntai 24. elokuuta 2014

Tunikaa tulossa & pelastusköydet


Aloin väsätä Tallinnan ostoksista lopputulosta. Päätin neuloa langoista tunikan tai mekon. Ja sopivasti saapuikin kotiin uusin Novita, josta löytyi kiva malli (nro 62). Tällaisen siitä kuvittelen tulevan:
Langatkin ihan takuuvarmasti riittävät..... ....tai ainakin ehkä riittävät, jos en kovasti pöljäile matkan varrella. Pitäisi kyllä jäädä ylimääräistäkin lankaa, kun ensimmäinen kerä vasta loppui ja etukappale on jo yli puolen välin.Kuviot ovat mukavan simppelit, ja ne oppi nopeasti ulkoa. Liiankin nopeasti, kun tulee kiihkeästi neuloessa tehtyä noita huolimattomuuserheitä vähän väliä. Siksi heittelenkin matkan varrella pelastusköysiä itselleni, etten joudu pulaan purkamisen kanssa.Mikä ihmeen pelastusköysi??

Pelastusköysi, lifeline, mitä näitä nyt on. Kai se taitaa netin isosta neulontamaailmasta löytyä nimellä lifeline, itse sanon tätä pelastusköydeksi. Kun pujottaa sinne tänne koko kerroksen matkalle erivärisen langan, niin säästyy monelta hampaiden kiristykseltä purkaessa. Ja purkamisiahan sattuu, varmasti.


Tässä työssä ujutin pelastusköyden sopivasti niihin kohtiin, joissa on lisäyksiä. Sillä tavoin pystyn kohdistamaan takakappaleen lisäykset samoihin kerroksiin. Tällä kertaa pelastusköydet siispä jäävät paikalleen vähän pitemmäksi aikaa, yleensä pärjäisi vaikka kahdella langanpätkällä joita sitten nostelisi vuorotellen ylemmäksi työn edetessä. Valmiista työstä pelastusköydet luonnollisesti vain vedetään kerrosten päistä pois.


Onko teillä näppäriä selustan turvaavia niksejä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti