maanantai 10. helmikuuta 2014

Mustaa peltiä, valkoista pitsiä

Eiku. Tai no jos mä. Eiku jos sittenkin. Ehkä mä koitankin.

Yksi niistä töistä jotka ei ota onnistuakseen ensi yrittämällä. Mutta lopputulos palkitsi kyllä positiivisella yllärillä. Tein vanhoista peltirasioista (toinen keksejä, toinen suklaata. aijaij.) käyttökelpoisia ja siistejä maalilla, langalla ja liimalla. Ja monen monella yrityksellä.Ensin karhennusta purkin pintaan, jotta maali tarttuu. Santapaperia ei ollut, ja työ piti päästä aloittamaan NYT, loogisestihan silloin otetaan käyttöön kuiva patapata- sieni. Mun logiikan mukaan ainakin.

Sitten maalataan spraymaalilla. Huomataan että se loppuu kesken vähän ennenkuin saan toisen kerroksen loppuun. Purkin tekstit eivät peity tällä määrällä maalia, ääääh. 

Käydään ostamassa uusi maalipurkki. Mutta ei vieläkään sitä santapaperia, nyt on jo peli menetetty ja testaillaan lämpimikseen vaan. Hmmm....mitäs jos tekisinkin jotain kivoja kuvioita purkin kylkeen? 
Ei. Ei hyvä.

Purkki kokonaan mustaksi. Tekstit peittyy ja tulee siisti jälki. Tai sitten ei. Kannen keksitekstit nyt pitää joka tapauksessa peittää jollain muulla, joten eiköhän tekaista sitten kylkiinkin jotain jännää. Maalaaminen vesisateessa pihalla vaikutti nimittäin maalausjälkeen ja sivujen maalijälki on tökeröä.

Sydänpurkki onnistui herttaisesti kertaheitolla mukavasti. Omituista.


Nyt sen keksin. PITSIÄ, hähäää!


Liimataläästrätään pitsit peltiin kiinni. Hei, nämähän näyttää ihan kivalta. Nyt jo melkein harmittaa että nämä on tarkoitus laittaa kaappiin, säilömään koruja.Tuosta sydämenmallisestahan saisi kivan lahjarasian ystävälle. Ja olisi oikein hyvä syy ostaa suklaata... Montakohan näitä voisi tehdä ennenkuin kotoa tulisi noottia liiallisesta suklaansyönnistä?


7 kommenttia:

 1. Kiitokset! Ja lopppujen lopuksi sitten ihan nopeakin valmistaa, kun ei laske noita yritys-erehdyksiä mukaan.

  Mahtavia jatkoajatuksia on tullut moneltakin taholta: mustaa pitsiä valkoisella pohjalla, bling-bling-koristelua, virkatun pitsin sijaan vanhaa pitsiä voi hyödyntää tässä...

  VastaaPoista
 2. Kivat ideat. Peltipurkkifriikki kun olen, niitä on muutama kertynyt, jopa varastoon, meillä on kesäpaikalla hyväät strömssäilyaskartelutilat, joten täytynee ensi kesänä kokeilla. Pienessä kaupunkiasunnossa ei juurikaan viitsi hajuhaittoja kärsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku lämpöinen autotalli tms olisi kyllä hyvä. Sisällä ei tosiaan spraymaaleilla maalata ja ulkona maalaaminen onkin sitten Suomen talvessa vähintäänkin haastavaa. Lopputuloksena sitten maalailtiin uudelleen ja uudelleen, ja peitettiin pitsillä loput.

   Poista
 3. Kauniita! Pitsit ja uusiokäyttö on aina hyvä juttu. Ja jos täällä olis peukutus -nappi, niin sitä olis tarjolla tuolle edellisen postauksen rantautunut kuutti -vertaukselle... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Hahaaa, jos pohje näyttää valtaisassa sukassa valtaisalta valkoiselta pötköltä, niin kuuttihan se on. Rantautuneena. :D

   Poista